Foto: Občina Hratnik

Zadnje dni v maju v Hrastniku pripravljajo vrsto zanimivih dogodkov, na katere vabijo tudi vas. Pa poglejmo:

torek, 21. maj – Športne igre mladih, Športni park Log
Športne igre mladih so prireditev, ki osnovnošolcem in srednješolcem omogočajo, da se brezplačno udeležijo strokovno organiziranih tekmovanj v 10 športnih panogah: mali nogomet, košarka, rokomet, odbojka, odbojka na mivki, tenis, namizni tenis, šah, graničar in atletika/tek na 60m. V organizirani projekt so vključeni Osnovna šola narodnega heroja Rajka Hrastnik, KRC Hrastnik, Občina Hrastnik in Plazma Športne igre mladih.
sreda, 22. maj – Parada učenja 2024, Športni park Log
Enodnevni festivalski dogodek, ki ga koordinira Zasavska ljudska univerza, bo to leto potekal v Hrastniku. Na dogodku, ki se bo odvijal med 16.00 in 19.00 uro, se bo predstavilo več kot 40 zasavskih društev, javnih zavodov in ostalih organizacij. V primeru dežja se bo prireditev dogajala v Športni dvorani Hrastnik.
četrtek, 23. maj – Rdeči Revirji , Hrastnik
V četrtek se pričenja mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti, na katerem se bodo predstavila številna znana in manj znana imena s področja fotografije, glasbe in plesa, gledališča in še in še. Festival bo trajal do nedelje, 26. maja.
petek, 24. maj – Zasavje Cup, Dvorana Dolanka
Tradicionalno, že 24. odprto  prvenstvo  Zasavja mini rokometu bo potekalo v dvorani na Dolu. V rokometu se bodo pomerili tako fantje kot dekleta.

sobota in nedelja, 25. in 26. maj – Državno prvenstvo mažoretk Dva dni pa bo Hrastnik gostil državno prvenstvo mažoretk.

Vabljeni, da katero od prireditev obiščete tudi vi – veselo bo!