V Litiji že od letošnjega pustovanja, še posebej pa sedaj pospešeno potekajo priprave na prihodnje pustovanje. Na pustno soboto, 10. februarja 2018 bo Litija spet polna maškar.

Ob 10. uri bo za njih pripravljen otroški pustni ŽIV ŽAV v Športni dvorani v Litiji. Ob 15-ih bo po ulicah Litije potekala karnevalska povorka, ki bo zaključila v Športni dvorani in veliko karnevalsko rajanje se bo začelo.

Ples v maskah z Modrijani

Vrhunec bo vsekakor ples v maskah z MODRIJANI – najbolj priljubljeno narodno zabavno skupino v Sloveniji.

Pustovanje v Litiji bo ostalo zvesto politični tematiki.

»V letu 2018 nas čakajo volitve. Predvolilni boj se bo začel na pustno soboto v Litiji. Vse, ki nameravate sodelovati v karnevalski povorki vljudno vabimo, da »razdrete« kako tehtno na to temo. Priprave začnite takoj po novem letu in se do 2. februarja prijavite na elektronski naslov: [email protected]. Več informacij o prijavi skupin na telefonu 040 847 213,« sporočajo z občine Litija.

Novo! Pustovanje v Litiji z maskoto

Pustovanje v Litiji bo letos dobilo maskoto. Simpatičnega dolgobradega škrata velike, zajetne postave, pisane oprave, velikih radovednih oči, opremljenega s krampom in svetilko. Maskota bo del vseh pustnih prireditev in prireditev na katerih bomo promovirali Pustovanje v Litiji.

Na občini iščejo osebo, ki bo imela najpomembnejšo vlogo karnevala

Zato na občini iščejo osebo, ki se bo poistovetila z likom maskote, ponosno nosila kostum, zabavala Litijane in predstavljala Litijo ter enega najstarejših karnevalov na Slovenskem. Prijave zbirajo v občinskem javnem zavodu za kulturo, mladino in šport.

pustovanje karneval v Litiji nekoč_foto: KC Litija

Seveda bo maskota imela tudi ime, oziroma ga že ima, vendar ga nam še ni uspelo izvedeti. Očitno bo občina skrivnost izdala kasneje. Seveda pa lahko vseeno ugibamo in čakamo, če bomo blizu uradnega imena.