Z zadovoljstvom smemo pohvaliti sodelovanje zasavskih glasbenih šol, ki svoje delo predstavijo na večjih nastopih, kjer se lahko predstavijo mladi glasbeniki. Med večje skupne projekte sodi Inštrumentalna revija zasavskih glasbenih šol, ki jo je v tem šolskem letu – že štirideseto po vrsti – organizirala Glasbena šola Hrastnik.
23. marca 2023 pa je Glasbena šola Litija – Šmartno organizirala 8. Klavirsko srečanje zasavskih glasbenih šol, na katerem so nastopili učenci klavirja. Na letošnjem srečanju je nastopilo 22 mladih pianistov iz glasbenih šol Laško – Radeče, Glasbena šola Hrastnik, Glasbena šola Trbovlje, Glasbena šola Zagorje ob Savi in Glasbena šola Litija – Šmartno, ki so izvajali svoje točke solo ali pa v duetu.
Po navadi se šole dogovorijo o tematiki samega koncerta, letos pa je bila izbira skladb prepuščena učiteljem klavirja. Točke so bile skrbno izbrane, stilsko zelo raznolike in nenazadnje izredno lepo izvedene. Učenci so nastopili s skladbami različnih obdobij in glasbenih žanrov. Klavirsko srečanje ni le poseben nastop za mlade pianiste, pač pa tudi prijetno druženje, na katerem si učenci in učitelji izmenjajo izkušnje in mnenja ter analizirajo svoje delo.
Življenje je kot klavir – od tega, kako ga boš igral, je odvisno kaj dobiš od njega.”
V družbi mladih zasavskih pianistov je bilo življenje vsaj za nekaj trenutkov kot pesem.
.