Včeraj zjutraj ob 7. uri je na zasavski regionalni cesti med Litijo in Zagorjem pri odcepu za Polšnik prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tovorno in tri osebna vozila. Cesta je bila zaprta za ves promet približno do 9.ure.

Nesrečo je povzročil 61-letni voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, v  tistem trenutku pa mu je nasproti pravilno pripeljal 46-letni voznik tovornega vozila. Za tovornim vozilom je vozil  41-letni voznik osebnega avtomobila, ki je želel preprečiti trčenje v zadnji del pred seboj vozečega tovornega vozila in zato odvil levo, pri tem pa oplazil še tretje udeleženo osebno vozilo, ki ga je pravilno upravljal 37-letnik voznik, nato pa oplazil še povzročiteljevo vozilo.

V prometni nesreči sta se 61-letni povzročitelj nesreče in 46-letni voznik tovornega vozila telesno poškodovala in ostala vkleščena v vozilih. Na pomoč so priskočili gasilci PGD Litija, PGD Plešnik in PGD Trbovlje- mesto, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in  s tehničnim posegom iz vozil rešili poškodovani osebi ter po cestišču posuli razlite tekočine. Reševalci NMP Litija so poškodovani osebi odpeljali v UKC Ljubljana.

V nesreči je bil poškodovan tudi voznik drugega udeleženega osebnega vozila, voznik tretjega osebnega vozila pa je ostal nepoškodovan.