Telekom Slovenije na območju Litije nadaljuje s širitvijo optičnega omrežja.

Kot nam je sporočil do nedavni podžupan občine Litija in sedanji poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Boris Doblekar, ki se je skozi celotni svoj mandat intenzivno zavzemal za čim boljšo pokritost občine Litija z optičnim omrežjem, se občina kar s tremi projekti loteva čim boljše in čim hitrejše celotne pokritosti.

Kot še pojasnjuje Boris Doblekar, že kar nekaj časa omrežje gradi državni Telekom, intenzivno potekajo pogovori občine z zasebnima investitorjema Terra-in d.o.o. in Energogen d.o.o., resno pa so pričeli tudi s projektom RUNE (predvidene priključke najdete v priponki – RUNE POVEZAVA

Telekom Slovenije v sodelovanju z Občino Litija nadaljuje z gradnjo optičnega omrežja, ki bo prebivalcem omogočilo višje internetne hitrosti in boljšo izkušnjo spremljanja televizije. V Telekomu Slovenije dosedanji potek gradnje ocenjujejo kot odličen primer dobrega sodelovanja tako s krajani kot z občino, zato predvidevajo, da bodo izgradnjo optičnega omrežja na predvidenem območju zaključili do konca letošnjega leta.

Pristopna izjava RUNE

V Telekomu Slovenije občanom priporočajo, da se za prehod na optiko odločijo že v času izvedbe gradbenih del, saj bodo po tem dodatni izkopi za povezave do hiš potekali z daljšim časovnim zamikom. V naslednjih tednih so predvidene nadgradnje omrežja v naseljih Bitiče, Breg pri Litiji, Cirkuše, Dešen, Jesenje, Jeze, Klenik, Konj, Mala sela, Podšentjur, Pogonik, Potok pri Vačah, Ribče, Ržišče, Slivna, Spodnji Hotič, Širmanski Hrib, Tenetiše, Tolsti Vrh, Vače, Veliki Vrh pri Litiji, Vernek, Zagorica, Zgornji Hotič in Zgornji Log.

Glavna prednost optičnega omrežja je velika pasovna širina, ki omogoča hitrejši, zanesljivejši in varnejši prenos podatkov, saj je optična povezava manj občutljiva na elektromagnetne motnje in udare strel. Optično omrežje zagotavlja kakovostno uporabo širokopasovnih storitev, kot so televizija, internet in internetna telefonija.

Občina Litija še obvešča , da več informacij o ponudbi Telekoma Slovenije lahko dobite v Telekomovih centrih v Ljubljani, in sicer v nakupovalnem središču Citypark, na Vilharjevi 25, na Pogačarjevem trgu 2 in na ploščadi Ajdovščina 1 v središču mesta. Prav tako so vam za dodatne informacije svetovalci Telekoma Slovenije 24 ur na dan na voljo tudi na brezplačni številki 080 8000 ter na e-naslovu [email protected] ali [email protected].