Šmarski rokometaši z izjemno srčno do zmage v 1. NLB, v 6. krogu v domači dvorani Pungrt pred blizu 400 gledalcev s 30:29 ugnali na lestvici  četrto Urbanscape Loko.

Andraž Justin

V dvorani Pungrt, kjer sta se pomerila RD Herz Šmartno in RD Urbanscape Loka so gledalci videli izjemno napeto tekmo, kjer so gostje večji del tekme držali prednost pred Šmarčani. Na koncu pa so domači vendarle prišli do preobrata v zadnjih sekundah tekme in tako tudi do svoje prve prvoligaške zmage. V prvem polčasu so Šmarčani do 15. minute še parirali razigranim gostom, potem pa so gostje izkoristili nekaj napak domačih in na polčas odšli s prednostjo 16:12. V drugem polčasu so domači zaostrili svojo igro v obrambi in v 57 minuti prvič prišli do izenačenja. Dve minuti pred koncem tekme je Loka ponovno povedla, nato pa so domači po ponovnem izenačenju in zadetkom Matevža Kunsta v zadnjih sekundah tekme prišli do prve zmage v 1. NLB ligi.

ZADNJI ZMAGOVITI STREL Matevža Kunsta

Trener domačih Filip Gradišek je bil po tekmi razumljivo navdušen. »Prikazali smo izvrstno tekmo, predvsem s čvrsto obrambo, kar smo se tudi dogovorili v garderobi. Naš načrt je bil disciplinirana igra v napadu in čim bolj čvrsta in povezana obramba. V prvem polčasu nam to ni uspevalo tako, kot smo se dogovorili in smo naredili tudi nekaj tehničnih napak, kar je tekmec znal izkoristiti, pa tudi napade smo zaključevali nekoliko brezglavo,« je poudaril Gradišek in dodal, da so v drugem polčasu z disciplino v napadu in še bolj strnjeno obrambo prikazali eno boljših tekem v letošnji sezoni. »Pokazali smo, da smo lahko konkurenčni vsakemu tekmecu, če se tekme lotimo s takim pristopom kot danes, torej da na igrišču pustimo srce, pokažemo borbo in predvsem da zraven tudi uporabimo glavo.«

Kapetan gostov Matija Vrbinc je po tekmi čestital tekmecem za zmago, vzrok za poraz pa komentiral: »Ekipa Urbanscape Loke je mlada in neizkušena, zato nismo znali zaustaviti nalet Herz Šmartna v drugem polčasu. Iz takih porazov se moramo tudi nekaj naučiti ter še bolj zavzeto trenirati.«

Šmarčani, kljub prvi zmagi v letošnjem prvenstvu ostajajo na 10. mestu, so pa sedaj po točkah izenačeni s Slovanom in Dobovo. V naslednjem krogu Šmarčani odhajajo na gostovanje k tretje uvrščeni Ribnici. Loka je s tretjim porazom v letošnji sezoni pri šestih osvojenih točkah na šestem mestu državnega prvenstva. V naslednjem krogu bo Loka doma pričakala Trebnje, ki je s petimi točkami na sedmem mestu lestvice.

NEKAJ STATISTIKE

HERZ ŠMARTNO: M. Sadar (0 obramb), Strmljan 5, Ribarič, Kunst 7, Cirar
4, Justin 2, Bahovec 1, Muratovič (11 obramb), A. Sadar, Bučar,
Jerina, Močnik 1, Žurga 1, Kukovica (0 obramb), Dobovičnik 9,
Ostrež. Trener: Filip Gradišek.

URBANSCAPE LOKA: Pešić 1 (13 obramb), Vrbinc 4, Šibanc 3, Gartner 1,
Kavčič 9, Jamnik 4, M. Jesenko, Juričan (0 obramb), Bradeško 2,
Mali, Jeseničnik, Pipp 2, Bergant, A. Jesenko 3, Rakovec, Plestenjak.
Trener: Robert Beguš.

SEDEMMETROVKE: Herz Šmartno  3 (2), Urbanscape Loka  4 (3).
IZKLJUČITVE: Herz Šmartno  12 minut, Urbanscape Loka  2 minuti.
DISKVALIFIKACIJE: Benjamin Cirar (3x 2 min)

   mladinci Herz Šmartno v gosteh v Dobovi po zmagi

Tudi mladinci Herz Šmartna so slavili, tokrat v gosteh, iz Dobove so se domov v Šmartno vrnili veseli in ponosni, zmagali so z rezultatom 22:30.