V preteklem tednu v prometnih nesrečah umrli dve osebi

V preteklem tednu sta se na slovenskih cestah zgodili dve prometni nesreči s smrtnim izidom, v katerih sta umrli dve osebi. Letos so tako slovenske ceste terjale 81 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 91, poročajo z Generalne policijske uprave.

 

V soboto, 20. 10., se je v popoldanskih urah v Paki zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 32-letni motorist. To je deveta letošnja smrtna žrtev na območju PU-ja Celje.

Motorist je vozil iz smeri Slovenj Gradca proti Velenju. Vozil je z neprilagojeno hitrostjo, so zapisali na celjski policijski upravi. V Paki pri Velenju je v desnem ovinku izgubil nadzor nad motornim kolesom in padel. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

 

V nedeljo, 21. 10., se je v jutranjih urah na odseku hitre ceste med Vipavo in Ajdovščino zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. V nesreči je bilo udeleženo eno osebno vozilo, ki je zapeljalo s ceste desno zunaj vozišča, je poročal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica, Dean Božnik.

Osebni avtomobil je vozil 21-letni voznik, v njem pa so bili še trije sopotniki, vsi državljani Makedonije z začasnim bivališčem v Sloveniji. V prometni nesreči je sopotnik v osebnem avtomobilu, ki je sedel na zadnjem sedežu, podlegel telesnim poškodbam. Posebno hude telesne poškodbe je utrpel eden od sopotnikov v vozilu, huje je bil poškodovan tudi drugi sopotnik v vozilu, voznik osebnega avtomobila pa je bil lažje telesno poškodovan.

Prometni policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da 21-letni voznik pri vožnji po prehitevalnem pasu hitrosti in način vožnje ni prilagodil poteku, ter svojim vozniškim sposobnostim in je z vozilom zapeljal v desno, kjer je izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal po travnatem pobočju in trčil v travnato brežino odtočnega jarka. Po trčenju je vozilo znamke peugeot večkrat prevrnilo preko varovalne ograje, medtem pa je iz zadnjih sedežev iz vozila na travnik vrglo dva sopotnika, stara 21 in 24 let, ki nista bila pripeta z varnostnim pasom. Vozilo je po trčenju obstalo na levem boku ob varovalni ograji. Za 24-letnika je zdravnica ZD Ajdovščina na kraju le potrdila njegovo smrt.

vir: www.rtvslo.si, STA