Rokometaši Herz Šmartnega so v zadnjem kolu Lige NLB v tem letu gostili Maribor Branik in si po golu Andraža Justina v zadnji minuti srečanja priigrali šele svojo drugo zmago (34:33).

Šmarčani dali lekcijo Mariborčanom

Mariborčani so v osrednjo Slovenijo pripotovali kot veliki favoriti, a se jim je popolnoma zalomilo. Rokometno mero so jim vzeli zadnjeuvrščeni rokometaši iz Šmartnega pri Litiji, ki so senzacionalno dosegli drugo zmago v tej sezoni in se tekmecem iz Ljubljane in Dobove približali na dve točki zaostanka.

Mariborčani so imeli v prvem polčasu popoln nadzor nad gostitelji. Že po desetih minutah so povedli za štiri gole (7:3) in nato goste na varni razdalji – od dveh do šestih golov – držali do 38. minute. Nato pa se je v dvorani Pungrt zgodil popoln preobrat, gostitelji so na krilih svojih privržencev v 45. minuti, ko se je dvorana Pungrt tresla od tribun do zvočnikov, izenačili na 27:27.

V prelomnih trenutkih dvoboja je sprva bolje kazalo Štajercem, ki so v 53. minuti imeli dva gola prednosti (32:30), a gostitelji se niso vdali. Z golom Anžeta Dobovičnika so v 58. minuti izenačili na 33:33, zmagoviti gol pa je minuto kasneje dosegel Andraž Justin.

Izjave po tekmi

 ANDRAŽ JUSTIN, igralec RD Herz Šmartno

Andraž Justin – strelec zmagovitega gola proti Mariboru

“Pričakoval sem težko tekmo, saj smo pričakovali nasprotnike v okrnjeni postavi. Začeli smo pod pričakovanji in naredili preveč napak v napadu. V drugem polčasu smo se zbrali in upoštevali navodila trenerja. V zaključku tekme smo odigrali dobro in uspeli preobrniti rezultat v našo korist. Ta zmaga je lepa popotnica za nadaljevanje prvenstva, kjer si s takšno kolektivno igro lahko obetamo lepe rezultate.” 

 

KRISTJAN BEZGOVŠEK. Igralec Maribora Branik

Kristjan Bezgovšek_foto: Boštjan Selinšek

“Vedeli smo, kaj nam ta tekma prinaša tako točkovno, kot psihološko. Temu primerno zavzeto smo tudi pripravljali na to srečanje. Prav tako smo se zavedali, da nas čaka vse kot prej lahka tekma, čeprav smo morda na papirju bili favoriti. Sicer smo srečanje odprli dobro tako v obrambi kot v napadu, nato pa še sam ne vem kako je prišlo do tistih nekaj slabih minut. V ključnih trenutkih nismo imeli pravih odločitev, izgubili smo preveč žog, naredili preveč napak tako v napadu kot v obrambi in preslabi zaključki v napadu so botrovali k temu slabemu koncu tekme.”

 

V zmagoviti zasedbi je bil strelsko najbolj učinkovit Matevž Kunst z devetimi, v poraženi pa sta Kristjan Bezgovšek in Uroš Štumpfl dosegla po sedem golov.

Šmarčani bodo v prihodnjem krogu, na prvi tekmi spomladanskega dela prvenstva, 10. februarja prihodnje leto, gostovali pri Urbanscapu Loki.

STATISTIKA

  • Dvorana Pungrt, sodnika: Brecelj in Deržek (oba Ajdovščina).
  • Herz Šmartno: M. Sadar, Muratović, Kukovica, Strmljan 6, Ribarič, Kunst 9, Cirar 2, Justin 6 (4), Bahovec, A. Sadar, Bučar, Jerina, Močnik 4, Žurga 1, Dobovičnik 6, Ostrež.
  • Maribor Branik: Đurica, Čudič, Leben, Cvetko 4, Bogadi, Celminš 4, Sok, Jerenec, Rotim 3, Velkavrh 4, Ranevski 3, Stopar, Bezgovšek 7, Štumpfl 7, Sivić, Ocvirk 1.
  • * Sedemmetrovke: Herz Šmartno 6 (4), Maribor Branik 1 (0).
  • * Izključitve: Herz Šmartno 6, Maribor Branik 10 minut.
  • * Rdeči karton: /.