V Trbovljah na cepljenje tudi mlajši od 18 let

Cepljenje proti novemu koronavirusu je – po mnenju nekaterih strokovnjakov edina primerna pot, ki bi pomagala zajeziti širjenje virusa. Najprej so – ker cepiva ni bilo dovolj na voljo – cepili le najstarejše ljudi, nato se je starostna meja nižala,  sedaj pa spodbujajo, naj se cepijo tudi otroci in mladostniki.

 

O cepljenju otrok, starejših od 12. let, prihaja tudi novica iz ZD Trbovlje – vsi tisti otroci in mladostniki od dopolnjenega 12. leta starosti dalje, ki imajo izbranega osebnega zdravnika v otroško-šolskem dispanzerju v ZD Trbovlje, se lahko pridejo cepiti v četrtek, 15. julija 2021. Cepljenje bo potekalo od 14. do 17. ure  v prostorih otroško šolskega dispanzerja- preventiva.

 

Za cepljenje se ni potrebno predhodno naročiti, s seboj pa morajo prinesti kartico zdravstvenega zavarovanja, cepilno knjižico ter podpisano soglasje o cepljenju (najdete ga na spletni strani ZD Trbovlje). Otroci in mladostniki bodo cepljeni s cepivom Pfizer. Otroci starosti do 15 let naj pridejo v spremstvu staršev ali odrasle osebe.

Glede na to, da prognoza glede nadaljnjih okužb nič kaj dobrega ne obeta, je morda celjenje res najboljša rešitev. Če se boste torej odločili, da se bo cepil tudi vaš otrok in prihajate iz Trbovelj, ne pozabite na četrtkov popoldanski termin.