Vir fotografije: FB stran Občina Trbovlje

Delavski dom Trbovlje bo med 22. in 24. septembrom 2022 gostil že 14. festival novomedijske kulture Speculum Artium. Festival kot že leta poprej tudi letos prepleta preteklost, sedanjost in prihodnost. “Večina festivalskih postavitev se s pomočjo tehnološkega eksperimentiranja vrača k naravi in naravnim procesom razmišljanja ter se osredotoča na preproste vsakdanje procese življenja. … Vsak projekt je zgodba zase in vsak projekt je del celote, ki jo zaokrožujejo prepletanja umetnosti – tehnologije in znanosti – gospodarstva – turizma.” (https://speculumartium.si/wp21/, 2022)

Na festivalu bodo razstavljena dela domačih in tujih avtorjev. Ogledali si boste lahko Bralca, Hologramsko zagnani sestav zvončkov za več glasbenikov HAMCA, Neskončni steber, Robota, ki ga upravlja riba, 3D čebelo in še mnogo mnogo več. Spremljali pa boste lahko tudi predavanja in predstavitve, otroci bodo lahko sodelovali na pripravljenih delavnicah, medtem ko se boste odrasli lahko sprehodili po vodenem ogledu razstavnega dela.

Speculum Artium tudi letos ponuja mnogo in če vam čas dopušča, jih obiščite. Od četrtka, 22. septembra pa do sobote, 24. septembra 2022. Festival vrata Delavskega doma Trbovlje za vas odpira vsak dan ob 9. uri.

Več o festivalu in program si lahko preberete na povezavi https://speculumartium.si/wp21/

VABLJENI!

 

Povzeto po: https://speculumartium.si/wp21/