Turistična točka z imenom Sončna posest je hektar velik nasad zdravilnih rastlin, kjer odlično uspeva tudi zelenjava in, kjer se nahaja celo izvir pitne vode. Najdete jo v Trbovljah, natančneje v Gabrskem. Spomladi smo vam Sončnoposest že predstavili, saj so priredili Dneve odprtih vrat, kjer so obiskovalcem predstavili sok aronije ter sok sibirske borovnice in njihove nove produkte, ki nastanejo z liofilizacijo. Za vse ljubitelje sladoleda so »izumili« tudi liofiliziran sladoled, ki se ne stopi, ne spremeni oblike in brez težav počaka v vrečici vse do zaužitja.
Obisk na njihovi posesti je lahko tudi sila zabaven – dokaz je letošnje tekmovanje v obiranju aronije, kjer so se tekmovalci zabavali in obenem naredili nekaj koristnega. Prihodnje leto se boste lahko tekmovanja udeležili tudi vi, saj na sončni posesti načrtujejo, da bo tekmovanje postalo tradicionalno.
Energijski nasad Sončna posest iz Trbovelj pa se lahko pohvali še z enim dosežkom – na 60. Mednarodnem kmetijsko živilskem sejmu Agra, ki je potekal v Gornji Radgoni med 20. in 25. avgustom, je Energijskemu nasadu Sončna posest že drugo leto prinesel zlato medaljo za 100% matični sok aronije. Strokovna komisija iz Biotehniške fakultete je namreč ocenila, da je kakovost njihovega matičnega soka aronije več kot odlična.

Če se boste torej odločili obiskati Sončno posest, boste lahko sami preizkusili nagrajeni 100% matični sok aronije, na voljo pa so tudi sok sibirske borovnice, liofilizirano sadje ter sezonsko sadje in zelenjava.  Obisk je brezplačen, lahko pa se odločite, jih obiščete in se le sprehodite od ene do druge energijske točke. Izbira je vaša, v vsakem primeru pa ste prisrčno vabljeni!

 

Foto: Sončna posest, Društvo Calvodas