V Trbovljah so dobri ljudje doma

V časih, ko si marsikdo po plačilu položnic še komajda zagotovi hrano do naslednje plače ali pokojnine, so večji stroški, kot je nabava kurjave za zimo, ki je pred nami, skoraj misija nemogoče.

Kaže, da bo zima, ki se je letos – lahko rečemo – pričela že novembra, kar precej mrzla, zato bo zagotovilo kurjave še posebej pomembno. A žal to ljudem prinaša strah in skrbi v misli.
Zato je tako bolj pohvale vredna gesta gasilcev PGD Trbovlje – mesto, ki so se odločili, da socialno ogroženim družinam in osebam z zdravstvenimi težavami pomagajo.
Trboveljski gasilci so vam pripravljeni brezplačno pomagati – pripraviti in spraviti les za kurjavo, pripeljali bi vam kurilno olje ali druge energente in vam s tem prihranili strošek prevoza kurjave,  ter opraviti druga opravila, povezana z ogrevanjem.  
V primeru, da vi potrebujete pomoč ali pa poznate koga, ki bi pomoč potreboval, jih lahko  pokličete vsak delovni dan med 8.00 in 13.00 uro na telefonsko številko 03 82 82 120, da se dogovorite glede termina delovne akcije.
Srčnost gasilcev, ki so v službi ljudstva prostovoljno in skrbijo za našo varnost, se je znova izkazala tudi v teh zimskih dneh. S svojo delovno pomočjo upajo, da bodo komu polepšali praznične dni.

Hvala vam, gasilci PGD Trbovlje mesto!