Občina Zagorje ob Savi je letos posebno pozornost namenila posodabljanju občinskih cest. Prenovljene so ceste na Trojanah, na Slačnik in skozi Zagorje, je na prednovoletni konferenci ta teden povedal zagorski župan Matjaž Švagan. Vesel je, da so končno uredili vpadnico v mesto pri Ruardiju, katere naložba je bila vredna 1,8 milijona evrov. Za Švagana je bila pomembna tudi posodobitev ceste Podkum-Sopota, kar je stalo nekaj manj kot dva milijona evrov.

USPEŠNA SANACIJA ŠKODE PO NEURJIH

Letos se je zagorska občina lotila še nekaterih pomembnih projektov. Med drugim tudi zahtevne sanacije plazu v Čemšeniku, ki je ogrožal tamkajšnjo cerkev, stanovanjske objekte in cestno povezavo.

Kot je dejal Švagan, so pri sanaciji zelo tesno sodelovali z okoljskim ministrstvom in ljubljansko nadškofijo. Zaščitili so objekte, cesto, grobove, čaka pa jih še zaščita cerkve in njena obnova.

Občino so letos prizadela tri neurja in po Švaganovi oceni so uspeli sanirati večji del škode.

OŠ TONETA OKROGARJA BO DOBILA PRIZIDEK

Veseli ga, da je v zaključni fazi priprava projekta dograditve Osnovne šole Toneta Okrogarja. Po besedah Švagana gradili bodo novo telovadnico in druge šolske površine, skupaj 1700 kvadratnih metrov. Naložbo pa je ocenil na pet milijonov evrov.

Švagan je še dejal, da je občina odkupila upravno stavbo Svee, kjer bodo uredili prostore za glasbeno šolo, regionalno agencijo in salon pohištva. Na tej lokaciji je napovedal tudi ureditev prostorov za mladinski center.