Lani, v letu 2017 v Zasavju rekorden upad brezposelnih; kar 21 odstoten. Naj se trend nadaljuje. Tudi Erasmus lahko pomaga!

RRA Zasavje, v sodelovanju z Regionalnim razvojnim centrom Koper, organizira predstavitev programa Erasmus za mlade podjetnike, ki podpira izmenjave podjetnikov in je financiran s strani Evropske unije.

V programu nova znanja in kompetence pridobivata mladi podjetnik in podjetnik gostitelj.

Mladi podjetnik je bodoči podjetnik, ne glede na starost, ki je odločen ustanoviti svoje podjetje ali podjetnik, ki je ustanovil svoje podjetje v zadnjih treh letih. Posameznik tako dobi možnost, da dela skupaj z izkušenim podjetnikom v drugi državi Evropske unije na poslovnih projektih in izpopolni veščine, ki jih potrebuje za vodenje svojega projekta.

Podjetnik gostitelj je lastnik malega ali srednje velikega podjetja (MSP) oz. oseba, ki je neposredno vključena v podjetništvo na vodstveni ravni in je pripravljena deliti svoje znanje, izkušnje in mentorstvo z mladim podjetnikom. Oseba (mladi podjetnik), ki jo podjetnik gosti, dobi finančno podporo, podjetje pa nima nobenih stroškov.

»Če ste lastnik MSP-ja oz. spadate v kategorijo mladega podjetnika in vas zanima program, ki ponuja širjenje podjetniških obzorij oz. prenos strokovnega znanja, vas vljudno vabimo da se nam pridružite na krajši predstavitvi programa, ki bo v petek 16.marca ob 10. uri, v prostorih Katapulta, Gabrsko 12 v Trbovljah,« vabijo predstavniki organizatorja Regionalne razvojne agencije Zasavje.

foto: RRA Zasavje

Obvezne so prijave, ki jih sprejemajo preko spletnega obrazca “PRIJAVA NA DOGODEK” na spletni strani RRA Zasavje, najkasneje do 15. marca, do 12.URE.

 

Glede na uradne podatke o novih zaposlitvah in samozaposlitvah v Zasavju v zadnjem obdobju, smo lahko veseli, da je trend pozitiven. Morda pa ob vsem prispevajo tudi čim večje osveščanje in pomoč, kot je tale naša današnja. V uredništvu smo vedno veseli, ko lahko kakor koli pomagamo pri novem zaposlovanju, pa čeprav je to morda le širjenje beseda dve o aktivnostih različnih institucij, ki se trudijo za brezposelne, še posebej pa veseli dejstvo, da se v kar največji meri pomaga mladim iskalcem zaposlitve.