Vir fotografije: FB stran PGD Trbovlje - mesto https://www.facebook.com/pgdtm/photos/pcb.3976781669066392/3976780335733192/

Včerajšnje deževje je bilo najbolj obilno prav v Zasavju. Največ intervencij zaradi meteornih voda je Uprava za zaščito in reševanje zabeležila na območju Radeč, Hrastnika, Trbovelj, Zagorja ob Savi, Litije, Dola pri Ljubljani in v Ljubljani, pa tudi v Borovnici in v Nazarjah.

V Radečah so gasilci PGD Radeče črpali in posesali vodo iz kleti stanovanjske hiše, ter odstranili podrto drevo, ki je zaprlo regionalno cesto v Hotemežu.

V Hrastniku je meteorna voda ogrožala ZD Hrastnik. Gasilci PGD Hrastnik so izčrpali vodo iz jaška pred zdravstvenim domom in odmašili odtok ter s tem omogočili odtekanje meteorne vode.

Tudi Trbovlje so zajele močne padavine. Trboveljščica je ogrožala objekte na več lokacijah – tudi prostore Osnovne šole Alojza Hohkrauta. Hudourniške vode so nanesle zemljine, vejevje in kamenje tudi na regionalno cesto Trbovlje-Zagorje ob Savi – pri tem so poleg gasilcev PGD Trbovlje-mesto posredovali tudi delavci Cestnega podjetja Novo mesto.

V Zagorju so za od močnih padavin ogrožene in poplavljene stanovanjske stavbe poskrbeli  gasilci PGD Zagorje-mesto, PGD Loke, PGD Tirna in PGD Čemšenik.

V Kresnicah pa je močan veter podrl nekaj dreves in meteorna voda zalila nekaj pritličnih prostorov stanovanjskih objektov, parkirišč in cest. Intervenirali so gasilci PGD Kresnice in PGD Litija.

Danes so padavine povečini ponehale in tudi ARSO predvideva, da bodo reke, ki sicer v Zasavju lahko hitro naraščajo, danes in jutri v večjem delu države postopno upadale.