Vir fotografije: FB stran Doma starejših Hrastnik

Okužbe z novim koronavirusom v Zasavju ne popustijo – NIJZ vsak dan poroča o novih okužbah. Po zadnjih informacijah so včeraj do polnoči v Litiji in Zagorju potrdili 1 pozitivno osebo, v Trbovljah 2 in v Hrastniku 3 nove primere. 

Med zadnjimi tremi pozitivnimi na koronavirus sta dva oskrbovanca Doma starejših Hrastnik in eden zaposleni v omenjenem domu; trenutno število okuženih v Domu je torej 20 oskrbovancev in 8 zaposlenih. Včeraj je bil zato sklican krizni sestanek; nekaj obolelih oskrbovancev so že prepeljali v Šempeter pri Novi Gorici, nujna pa bo še nadaljnja pomoč, saj v domu nimajo ustreznih pogojev za zagotovitev zdravstvene oskrbe, kot bi jo oboleli potrebovali – ne prostorske in ne kadrovske. Planirajo vzpostavitev novih rdečih con. Domu bo pri reorganizaciji pomagal hrastniški Rdeči križ, hrastniška civilna zaščita in Občina Hrastnik.

Žal pa to ni edino žarišče okužbe v Hrastniku. O naraščajočem številu okužb poročajo tudi iz blokovskega naselja Novi log. Občina in upravniki teh večstanovanjskih stavb se že dogovarjajo o ponovnem uvajanju razkuževanja skupnih prostorov; opremo in sredstva za razkuževanje bo zagotovila občina, ki se trudi, da bi zajezili širjenje virusa.