Foto: FB stran Občine Trbovlje

Padavine se še niso ustavile, kar še vedno povzroča nevšečnosti na cestah. Neprevozne so ceste med Ljubljano in Litijo, Litijo in Zagorjem, med Zagorjem in Trbovljami je popolna zapora pred trboveljskim mostom, zaprti pa sta tudi cesti med Hrastnikom in Zidanim Mostom ter Hrastnikom preko Marnega do Rimskih Toplic.

Zaradi zaprtih cest je na območju Zasavja ostalo ujetih mnogo tujcev; 243 jih je prenočilo v telovadnici OŠ in gasilskem domu v Zagorju ob Savi, v Trbovljah je bilo v športni dvorani Polaj začasno nameščenih 230 ljudi, v hrastniških planinskih domovih pa so nastanili 150 tujcev.

Lokalna prostovoljna gasilska društva intervenirajo v primerih mnogih klicev na pomoč (odstranjujejo podrta drevesa, čistijo posledice poplav v stanovanjskih hišah, sanirajo plazove, čistijo površine, na katerih so nanešene naplavine in mulj, čistijo zabite propuste…). V Intervencije se vključujejo tudi Štab civilne zaščite, območne izpostave Rdečega križa in mnogi drugi. Hvala vsem, ki na kakršenkoli način pripomorete premagati to naravno katastrofo.