Nedelja, 20. 5. 2018, grad Bogenšperk

9.00      5. Pohod po Valvasorjevi poti

Triurna krožna pot vas bo popeljala po obronkih nekdanjega posestva Bogenšperk, po poti in zgodovini krajev vas bo vodil dr. Jernej Kotar. Zbirno mesto pohodnikov je parkirišče pred gradom Bogenšperk, kjer boste lahko naročili toplo malico (4,5 EUR), ki vas bo čakala ob vrnitvi na grad. Priporočamo primerno pohodno obutev, po želji pohodne palice.

15.00 – 18.00      Praznovanje Valvasorjevega rojstnega dne

Program:

15.00      Plesna ustvarjalnica in nastop trubadurja s kačo

16.00      OBUTI MAČEK, predstava v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc

Mačja predstava, v kateri glavni junak mijavka, nosi škornje, klobuk in je nasploh zelo zabaven, iznajdljiv ter zelo nenavaden. Le kdo ne pozna mačka, ki si na tace navleče škornje, na glavo povezne klobuk in že postane najpogumnejši maček daleč naokoli?! S svojo iznajdljivo pretkano mačjo pametjo in skupaj s prijatelji tako svoji gospodarici Gašperini priskrbi obleko, grad, za povrhu pa še princa … Predstava, nastala po čudoviti pravljici o najbolj posebnem mačku daleč naokoli, ki nas ne le nasmeje, ampak nevsiljivo nauči tudi nekaj življenjskih resnic …

17.00      Grajski viteški turnir z dvornim norčkom in ustvarjalne delavnice

Za dodatno zabavo bo poskrbel napihljiv grad (sponzor: gostilna Pri Mačku), raziskovanje gradu in odkrivanje grajskih zgodb pa bo brezplačno, v spremstvu grajskega vodnika vsako polno uro ali individualno.

VSTOP PROST!

Javni zavod Bogenšperk