Katastrofa, ki jo je v ogromnih razsežnostih povzročila voda pretekli vikend, še zdaleč ni sanirana. Mnogi so izgubili domove, drugim je bila povzročena ogromna škoda. In nemogoče je pričakovati, da bo za sanacijo lahko poskrbel vsak sam. Na srečo v Sloveniji živimo LJUDJE. Tisti, ki znamo na kakršenkoli način priskočiti na pomoč sočloveku v stiski.
Tudi danes so se na pomoč odpravili naši gasilci, pripadniki Civilne zaščite, Rdečega Križa in prostovoljci.
Iz Hrastnika so šli pomagat gasilci PGD Hrastnik, PGD Dol pri Hrastniku, PGD Turje in PIGD Steklarna Hrastnik ter prostovoljci Občine Hrastnik, KRC HrastnikVisitHrastnik, Rdečega križa Hrastnik ter drugi prostovoljci v Luče ter v Laško.
Foto: FB stran Občine Hrastnik
Iz Trbovelj se je na pomoč pri sanaciji po poplavah v Zgornje-Savinjsko regijo tudi danes odpravil del operative.
S ponosom lahko povemo, da se je iz Zasavja na pomoč odpravilo kar 179 gasilcev in gasilk.
Če tudi vi želite pomagati, lahko to tudi storite. Rdeči Križ Hrastnik je pripravil javni poziv za prostovoljce, ki bi želeli pomagati vsem, ki so utrpeli škodo v neurju. Na povezavi https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeT7QDiWzYPVk…/viewform vaš čaka vprašalnik, na katerega odgovorite, potem pa vas bodo kontaktirali in usmerili naprej.
Pomagate pa lahko tudi drugače – svojo pomoč lahko prijavite na aplikaciji POPLAVE 2023 na tej povezavi https://poplave2023.urszr.si/obrazec.php  lahko pa donirate po svojih zmožnostih z denarno donacijo prek Rdečega Križa Slovenije ali Slovenske Karitas oziroma v obliki materialnih potrebščin (𝐯𝐨𝐝𝐚, 𝐬𝐮𝐡𝐚 𝐡𝐫𝐚𝐧𝐚 𝐳 𝐝𝐚𝐥𝐣𝐬̌𝐢𝐦 𝐫𝐨𝐤𝐨𝐦 𝐮𝐩𝐨𝐫𝐚𝐛𝐞, 𝐚𝐝𝐚𝐩𝐭𝐢𝐫𝐚𝐧𝐨 𝐦𝐥𝐞𝐤𝐨, 𝐩𝐥𝐞𝐧𝐢𝐜𝐞, 𝐨𝐝𝐞𝐣𝐞 𝐢𝐧 𝐛𝐫𝐢𝐬𝐚𝐜̌𝐞) – zbira Rdeči Križ Hrastnik v Športni dvorani Dolanka na Dolu pri Hrastniku dopoldne med 9. in 11.uro in v popoldanskem času od 17. do 19. ure.
Skupaj smo močnejši. Skupaj zmoremo. Pomagajmo po svojih močeh, saj nikoli ne veš, kdaj boš tudi ti potreboval pomoč sočloveka.