Končno je napočil ponedeljek, ko so bili objavljeni rezultati letošnje mature. Mnogi dijaki in njihovi starši, pa tudi profesorji so se spraševali, kakšen bo izid, saj so zadnje ure pouka gimnazijskih dni za dijake generacije 2016 -2020 zaradi koronavirusa potekale na daljavo.

Danes je dilema končana. Rezultati so znani in mnogo mladih talentov različnih področij je danes zadnjič prestopilo srednješolski prag.

Na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje so še posebej ponosni na 4 zlate maturante; eden od njih je pri fiziki dosegel vse točke.

Tudi na Gimnaziji Litija so ponosni na uspehe svojih maturantov. Več kot 30 točk sta dosegli  dve dijakinji, ena dijakinja pa  je najboljša sociologinja na splošni maturi v državi.

Dragi maturanti! Sebi in drugim ste dokazali, kaj vse zmorete. Da nobena ovira ni pretežka, da je ne bi mogli prečkati, če si to zadate in v to vložite delo in trud. Naj vam bodo lepi spomini na srednješolska leta popotnica v nadaljnjem življenju v upanju, da se s svojim znanjem in sposobnostmi vrnete v Zasavje in da skupaj ustvarjamo lepše življenje.

 

Srečno, generacija 2020!