Slika je simbolična

Zaradi včerajšnjega neurja so na številki 112 zabeležili več klicev na pomoč.

V Trbovljah je bila aktivirana enota PGD Trbovlje – mesto, ki so posredovali ob jutranjem in popoldanskem neurju. Na Ribniku in na Nasipih je veter podiral drevesa in odkrival strehe na trgovskem centru in dveh večstanovanjskih objektih, na Novem domu je veter odkril del strehe. Gasilci PGD Trbovlje-mesto so streho prekrili s folijo.

V času neurja se je v Zagorju ob Savi na Kandršah, na cesti Tirna-Zasavska Sveta gora in na Podkumu v Smučidolu podrlo 6 dreves. Za podrta drevesa so poskrbeli gasilci PGD Kandrše, PGD Izlake, PGD Tirna in PGD Podkum. Veter je  odkril tudi del strehe v Kandršah. Sanirali so jo gasilci PGD Kandrše. V primeru odkrite strehe na Spodnjem prhovec pa posredujejo PGD Izlake.

Tudi na območju Litije so v času jutranjega neurja zabeležili več prijav dogodkov (20). Aktivirana so bila Prostovoljna teritorialna gasilska društva.  Včeraj zvečer ob 22.08 pa je na regionalni cesti Ribče–Senožeti, občina Litija, osebno vozilo zapeljalo na podrto drevesno deblo. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom odstranili deblo izpod vozila ter očistili cestišče.

Kaže, da nam bo vreme vsaj danes prizaneslo in bo tovrstnih posredovanj potrebnih manj.