Pretekli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

V petek so hrastniški policisti okoli 11. ure voznici osebnega vozila zasegli avto, saj je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Istega dne popoldne nekaj pred 16. uro pa se je v Hrastniku zgodila prometna nesreča. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilne smeri vožnje in štiri osebe lahko telesno poškodovane. V nesreči je nastalo za okoli 6.000 EUR materialne škode.

V soboto sta ob zagorskem krajevnem prazniku potekali dve javni prireditvi in sicer
kolesarski vzpon na Zasavsko sveto goro in Zagorski tek. Policisti PP Zagorje ob Savi so sodelovali pri varovanju teh dveh prireditev.

V noči iz sobote na nedeljo so zagorski policisti obravnavali  dve kršitvi javnega reda in miru zaradi glasne glasbe in obema kršiteljema je bilo zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru, izrečeno opozorilo.

V nedeljo proti večeru pa so posredovali policisti na Dolu pri Hrastniku, saj so prejeli klic, da se nezavarovan sprehaja večji pes. Zaradi neodgovornega ravnanja policisti zoper lastnico psa vodijo prekrškovni postopek.

Žalostni konec sta med vikendom na območju PP Litija  in na regionalni cesti Zagorje – Trojane sklenili dve srni.  Policisti so obravnavali povoženje srne, ob izpolnjenih pogojih so v obeh primerih odstopili od ogleda, ter dogodka zaznamovali.

In še tole – policisti so bili obveščeni o najdenem otroškem gorskem kolesu. Kolo je  znamke MERIDA  in temno sive barve. Policija poziva lastnika kolesa, da se z dokazili o lastništvu zglasi na Policijski postaji Zagorje ob Savi, kjer se predmet hrani.