Pretekli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še precej prijavljenih dogodkov:

Hrastniški policisti so v petek obravnavali prometno nesrečo na Izlakah, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje; v nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, nastalo pa je za okoli 4.000 evrov materialne škode. Intervenirali so tudi v Trbovljah, kjer se je moški nedostojno vedel. V soboto so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom na parkirnem prostoru – v nesreči je na vozilu nastalo za okoli 300 evrov materialne škode, o prometni nesreči, v kateri pa je pijani voznik vozil po napačni smeri vozišča in pri tem trčil v osebni avtomobil, pa smo že poročali. V soboto so pridržali dva razgreta razgrajača, ki sta v pijanem stanju vpila ter razgrajala ter kljub opozorilom policistov s kršitvijo nista prenehala. Prekomerna količina zaužitega alkohola je bila vzrok nedeljskega razgrajanja pri OŠ Turje, v kateri so prav tako posredovali hrastniški policisti.

Policisti PP Trbovlje so konec tedna obravnavali kaznivo dejanje grožnje. Policisti še zbirajo obvestila.

V pristojnosti PP Zagorje ob Savi pa je bilo zelo pestro. V petek so intervenirali v dveh prijavah kršitve javnega reda in miru zaradi glasne glasbe, posredovali so v sporu, kjer pa kršitve javnega reda in miru ali kaznivega dejanja niso zaznali ter obravnavali prijavo, ko je voznik naznanil, da je pri vožnji po avtocesti iz smeri Kopra proti Ljubljani, povozil neznan predmet in pri tem poškodoval svoje vozilo. V soboto so pot do lastnika pomagali moški usnjeni denarnici z vsebino, ki jo je občanka našla našla na otroškem igrišču v Zagorju. Pri kontroli prometa so policisti zaustavili in kontrolirali voznika tovornega vozila in v postopku ugotovili, da je vozilu potekla registracija, zaradi česar so bile odvzete registrske tablice, vozniku pa je bil zaradi kršitve določil Zakona o motornih vozilih in Zakona o obveznem zavarovanju izdan plačilni nalog. V naselju Buč sta se sprla dva občana in eden od njiju je uporabil tudi solzivec. Policisti so zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru intervenirali  in kršitelju izdali plačilni nalog. V nočnem času pa so policisti obravnavali tudi trčenje v divjad.  V nedeljo so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, pri čemer je povzročitelj zaradi nepravilne strani vožnje z osebnim avtomobilom trčil v nasproti vozeče vozilo, v prometni nesreči pa je nastala materialna škoda. Obravnavali so še spor med dvema osebama (na kraju dogodka je bila z zbranimi obvestili ugotovljena kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru) ter dogodek, ko so bili policisti obveščeni o zadrževanju dveh sumljivih oseb na območju Zagorja; policisti so osebi izsledili, izveden je bil policijski postopek, vendar pa pri tem posebnosti ni bilo ugotovljenih.

Policisti PP Litija so v  soboto  obravnavali  poskus vloma v stanovanjsko hišo. Obveščeni so bili tudi o vsiljivem beračenju pred trgovino v Litiji; moški je kašljal, v kolikor ni dobil denarja. Policisti so obravnavali tudi poškodovanje oken in inventarja v nenaseljeni hiši; policisti za neznanim storilcem in dogodkom še zbirajo obvestila.