Policisti so na območju Zasavja minuli vikend poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik
V nedeljo, nekaj po  11. uri se je na Dolu pri Hrastniku zgodila prometna nesreča. Voznica je z osebnim vozilom trčila v prometni znak in napravila za okoli 500 EUR materialne škode.

PP Litija
V soboto sta se pripetili dve prometni nesreči z udeležbo divjadi, na regionalni cesti
Cerovica – Gabrovka in na regionalni cesti Sp. Hotič – Vače in v obeh je nastala manjša škoda na vozilih.

Policisti so bili obveščeni tudi  o gozdnem požaru v okolici Šmartnega pri Litiji, v katerem so posredovali gasilci, materialna škoda ni nastala prav tako pa ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega dejanja ali prekrška.

V nedeljo so osebi v Litiji  zasegli neznano zeleno rastlino, za katero so sumili, da gre za konopljo. Rastlina bo poslana v analizo in v kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja uveden hitri postopek.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z manjšo materialno škodo v Litiji ter sum nasilja v družini, za kar je bilo kršitelju izrečena prepoved približevanja, sledi pa še kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

PP Trbovlje
V petek so trboveljski policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na parkirnem prostoru v Trbovljah. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika
neznanega voznika, ki po trčenju ni posredoval potrebnih podatkov oškodovancu, ampak zapustil kraj dogodka, ter materialno škodo na vozilu oškodovanca v višini približno 500 EUR.

Prav tako v petek je občanka je naznanila sum goljufije; neznani storilec je z njenega osebnega računa v različnih časovnih obdobjih odtujil okoli 4.000 EUR. Policisti glede tega še zbirajo obvestila.

Občan pa je policistom sporočil, da na pločniku ulice Sallaumines leži neznan moški. Policisti so na kraju našli moškega,  ki je obležal zaradi opitosti. Zaradi kršitve javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog.

V soboto so bili obveščeni o požaru v Knezdolu.

Pri kontroli cestnega prometa v Trbovljah so policisti ustavili voznika tovornega vozila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so mu zato vozilo zasegli ter mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V nedeljo so policisti obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo ter prometno nesrečo, v kateri je v popoldanskem času na regionalni cesti padel voznik motornega kolesa in se lahko telesno poškodoval. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov mu je bil izdan plačilni nalog.

PP Zagorje ob Savi

Zagorski policisti tokrat niso imeli veliko intervencij, le v petek popoldan so obravnavali tatvino artiklov manjše vrednosti v eni izmed trgovin; zoper znana storilca bodo izvedli ustrezen ukrep.