Vlada in reprezentativni sindikati javnega sektorja so nekoliko zbližali stališča glede višine regresa za javne uslužbence. Dogovorili so se, da bodo pogajanja nadaljevali v četrtek po seji vlade, na kateri naj bi vladna pogajalska skupina dobila nov mandat. Trenutni predlog vlade pa je, da bi uslužbenci z minimalno plačo, ki so v plačnih razredih do vključno 18., prejeli 1050 evrov regresa, preostali pa 886 evrov, kolikor zdaj znaša minimalna plača. 

Vlada je sprva predlagala regres v višini minimalne plače, to je 886,63 evra. Po doslej znanih sindikalnih predlogih pa bi vsi javni uslužbenci dobili več, pri čemer bi regres v odvisnosti od plačnega razreda določili v treh višinah, največ pa bi dobili tisti z najnižjimi plačami.

Ko so se nazadnje sestali, sicer še ni bila znana usoda zakonskih predlogov za razbremenitev regresa. Po takratnem pojasnilu vodje ene od pogajalskih skupin Jakoba Počivalška so njihovi predlogi podani pod predpostavko, da bosta zakona sprejeta.

Noveli zakona o dohodnini ter o pokojninskem in invalidskem zavarovanju sta sicer začeli 4. maja. Od regresa za letni dopust v višini do povprečne plače tako ne bo treba obračunati davkov in prispevkov za socialno varnost. Delavci bodo zaradi tega odslej prejeli višji neto regres.