Tako kot večina so se očitno tudi tatovi vrnili z dopusta, saj policija beleži kar precej tovrstnih dejanj.

Na  območju  Trojan  je  bilo vlomljeno v garažo, tatovi pa so s seboj odpeljali električno kolo znamke Hart Bike. Lastnika so oškodovali za okoli 2500 evrov.

Včeraj pa je do drzne tatvine prišlo tudi v Hrastniku. Okoli 10.30 je neznani storilec prišel na dom starejše gospe ter se pričel pogovarjati o izvedbi gradbenih del. Med pogovorom, ko gospa ni bila pozorna, je drugi storilec iz hiše odtujil gotovino in nakit, ter lastnico oškodoval za nekaj tisoč evrov. Identiteta storilcev še ni znana, sta se pa s kraja dogodka  storilca odpeljala z večjim avtom bele barve. Policisti še zbirajo podatke o okoliščinah kaznivega dejanja.

Zato še enkrat – bodite previdni, zaklepajte vrata, pa čeprav iz hiše stopite samo za hip, bodite pozorni, na neznance, ki vas obiščejo in vam pričnejo razlagati, da bodisi so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode,  da bodo opravljali sanacijo odtokov itd. Tovrstni lopovi prežijo predvsem na starejše občane, vendar pa to ni zagotovilo, da ne bi mogli pozvoniti tudi na vaša vrata.