Poslanska skupina SDS je danes v Državni zbor RS vložila interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za zdravje Daniela Bešiča Loredana. Interpelacija je bila vložena zaradi odgovornosti ministra za vedno slabše razmere v zdravstvu ter serije neizpolnjenih in prelomljenih obljub o njihovem reševanju, neukrepanja in opuščanja dolžnega ravnanja. 

15. Vlada Republike Slovenije pod vodstvom dr. Roberta Goloba je ob prevzemu oblasti zatrjevala, da je  zdravstvo vladna prioriteta, minister Bešič Loredan pa tisti, ki je zaupanja vreden, da se bo z nastalo situacijo uspešno spoprijel.

Žal pa po dobrem letu prevzema ministrstva številke kažejo drugače.

Čakalne dobe v času ministrovanja Danijela Bešiča Loredana so se podaljšale, neizpolnjene in prelomljene pa so tudi obljube o časovnicah glede priprave sistemske zakonodaje za rešitev problematike družinske medicine ter oblikovanje ločenega plačnega stebra za področje zdravstva in socialnega varstva. Minister je torej podal številne obljube in časovnice, ki pa so doslej ostale še neizpolnjene. Razmere v slovenskem zdravstvu so vedno slabše, državljanom je kršena ustavna pravica do zdravstvenega varstva in omejen je dostop do zdravstvenih storitev, reforma zdravstva še vedno ni bila izvedena.

Poslanska skupina, ki je vložila interpelacijo, je mnenja, da je javnost izgubila zaupanje v ministra za zdravje in njegovo funkcijo in zato je na mestu, da zapusti minister Bešič Loredan svoj položaj.

O interpelaciji bodo odločali v parlamentu (interpelacijo bo v parlamentu predstavila vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec), minister za zdravje pa se lahko nadeja podpore Gibanja Svoboda, SD in Levice.

 

Povzeto po: https://www.sds.si/novica/vlozena-interpelacija-zoper-ministra-za-zdravje-danijela-besica-loredana-22397