Voda je drla in toča je klestila

 

Prvi julijski dan je s sabo prinesel tudi dež s točo, ki se je razbesnel okrog sedme ure zvečer. Ponekod močan naliv, drugod pa toča v velikosti ping pong žogic je grdo presenetil Trboveljčane, ki so lahko le opazovali, kaj se dogaja okrog njih.

 

Trboveljski gasilci so takoj odhiteli na pomoč na več lokacij – na Sallauminesu so črpali vodo in očistili zabite odtoke, na  Šuštarjevi so pomagali prekriti poškodovano streho na dveh večstanovanjskih objektih, v bližini Delavskega doma na Trgu Svobode pa so intervenirali zaradi polomljenega drevesa v bližini večstanovanjske hiše. Gasilci PGD Trbovlje mesto in PGD Čeče so posredovali tudi v naselju Ostenk, da so prekrili poškodovano streho stanovanjskega objekta, v Čečah pa so pomagali pri odstranjevanju nanosa meteornih voda na cestišče.

Tudi v hrastniški občini je ob včerajšnjem nalivu poplavljalo – pri podvozu ob železniški postaji Hrastnik, na Trgu borcev NOB, na Dolu pri Hrastniku in v Črdencu ter v Čečah in Bobnu. Posredovali so tako gasilci PGD Hrastnik in gasilci PGD Dol pri Hrastniku.