Volilna pravila za spremljanje volilne kampanje za lokalne volitve 2018

V skladu z Zakonom o volilni kampanji objavljamo pravila za spremljanje volilne kampanje za lokalne volitve, ki bodo 18. novembra 2018.

V času volilne kampanje, ki se bo začela 19. oktobra 2018 in končala 16. novembra 2018 opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja, bo portal Naše Zasavje v novinarskih prispevkih spremljal pomembna dogajanja, povezana z volitvami.

Uredništvo portala Naše Zasavje bo o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi.

Portal se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibal objavi vsebin, za katere ni nobenega dvoma, da pomenijo sovražni govor ali klevetanje.

Plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami bodo na portalu objavljena z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo enaki pogoji oglaševanja in cenik, objavljeni na spletni strani portala Naše Zasavje (Oglaševanje-in-cenik)

Portal Naše Zasavje bo v skladu z uredniško politiko objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bodo navedeni naročnik, izvajalec, in metodologija raziskave.

*Cenik objave oglasnih pasic, PR člankov in PR člankov z video zapisi v portalu Naše Zasavje

*Cene so brez ddv-ja

Oglasne pasice bodo postavljene in vidne na vstopni strani portala Naše Zasavje. PR članki pa v posebnem zavihku volitve 2018.

Za naročila in pošiljanje oglasov, pritožbe in vse informacije glede izvajanja splošnih pravil v času volilne kampanje uporabljajte izključno poštni naslov [email protected].

*Ob tem navedite tudi vse potrebne svoje podatke, vključno z vašo obstoječo telefonsko številko.

Uredništvo