Na številki 112 so včeraj ponovno poročali o posledicah, ki so jih za sabo pustile nevihte.

 

Ob 10.53 so gasilci PGD Trbovlje-mesto posredovali v Knezdolu, kjer se je podrlo 5 dreves na lokalno cesto proti Lizi. Ob 13.25 so gasilci PGD Čeče razžagali in odstranili drevo, ki se je podrlo na tamkajšnjo lokalno cesto. Ob popoldanski nevihti pa so gasilci PGD Trbovlje-mesto ponovno posredovali v Knezdolu; z vrečami peska so preprečili izlivanje meteorne vode v kletne prostore stanovanjske hiše.

V Hrastniku je do 19:15 na območju občine Hrastnik na stanovanjskem objektu v Čečah sunek vetra odkril folijo, s katero je bila pokrita streha. Posredovala sta gasilca PGD Hrastnik. Na Dolu pri Hrastniku pa so tamkajšnji gasilci položili protipoplavne vreče in s tem preprečili dotekanje meteorne vode v klet stanovanjske hiše.

Na področju Zagorja so gasilci PGD Kolovrat so posredovali v naselju Zabava, kjer so očistili meteorne jaške pri hiši. V Podkumu pa je hudournik pred hišo nanesel naplavine. Gasilci PGD Podkum so z vrečami peska naredili vodno pregrado, preusmerili hudournik in počistili naplavine.

Prostovoljna teritorialna gasilska društva pa so posredovala tudi na območju Litije.

Glede na to, da se slabo vreme še nadaljuje, lahko le upamo na čim manj neugodnih dogodkov.