Vir fotografije: https://www.nijz.si/sl/dnevno-spremljanje-okuzb-s-sars-cov-2-covid-19

Kdor meni, da se stanje epidemije v Sloveniji izboljšuje, naj si pogleda statistične podatke, ki jih vsak dan javnosti posreduje Nacionalni inštitut za javno zdravje.

 

Včeraj so v Sloveniji na SARS-CoV-19 testirali 1241 ljudi, od tega je bilo pozitivnih 36 vzorcev. Po podatkih, ki so jih zbrali včeraj do polnoči je skupno število okuženih oseb v Sloveniji 1091. Štiri osebe so za posledicami COVID-19 včeraj umrle in tako je skupno število smrtnih žrtev epidemije koronavirusa naraslo na 40 ljudi.

Tudi v Zasavju število obolelih narašča. V Trbovljah so namreč potrdili že peto okuženo osebo. V Litiji ostajajo pri 12 okuženih osebah, tudi v Hrastniku se število okuženih ni povišalo – okuženih je 5 Hrastničanov. Najmanj okuženih pa je v občini Zagorje ob Savi in sicer sta to dve osebi.

Epidemija še ni mimo. Naj vas lepo vreme ne premami, da bi vas zvabilo ven v bližino drugih ljudi. Virus lahko preži na vas kjerkoli. Ostanite doma. Pazite nase in na tiste okrog vas. Ne bodite eden tistih, o katerih piše statistika.