25. junija praznuje naša država, naša Slovenija. 32 let je že, odkar smo se odcepili od Jugoslavije in postali samostojna država. Odcepitvi je sledila desetdnevna vojna za Slovenija, v kateri smo zmagali in stopili na samostojno, svobodno pot.

Kot samostojna država smo postali del zveze NATO in kasneje še ena od držav Evropske Unije. Pokazali smo, da zmoremo. Zato je pomembno in prav, da na današnji dan ponosno izobesimo zastavo in se zavedamo enega naših najpomembnejših državnih praznikov.

Dan državnosti pa se je v Trbovljah odločila obeležiti tudi OO SDS Trbovlje. Včeraj dopoldne je potekala sveta maša za domovino v cerkvi Sv. Martina v Trbovljah, nato pa se je dogodek nadaljeval s kulturnim programom v avditoriju Mestnega parka. Z recitalom domoljubnih pesmi je nastopil slovenski pesnik in igralec Tone Kuntner, slovenske ljudske plese je predstavila Folklorna skupina Trbovlje, zapeli in zaigrali pa so tudi Mladi Asi. Prireditev je bila prijetna in primerna dogodku, morda bi si želeli le, da jo prihodnje leto obišče več domoljubov.

Pa vse najboljše, Slovenija, iz zasavskih koncev!