Danes svoj občinski praznik praznuje občina Zagorje ob Savi. Svoj dan so izbrali v spomin na dogodek iz 2. svetovne vojne, ko so leta 1941, v noči z 8. na 9. avgust, partizani takratne revirske čete napadli orožniško postajo v Zagorju, jo obstreljevali s puškami in odvrgli več ročnih granat. Po kratki borbi, v kateri partizani za razliko od okupatorjev niso utrpeli žrtev, pa so partizani razrušili še cesto med Trbovljami in Zagorjem ter uničili telefonsko in telegrafsko omrežje, da napadena žandarmerija ne bi bila več komunikacijsko povezana z okupatorjem.

S spominom na preteklost in mislijo na prihodnost praznuje Zagorje tudi danes. Župan Matjaž Švagan je čestital prebivalcem – po njegovem prijazne in najlepše občine. Zapisal je: “Prihodnost je vsekakor v naših rokah, ker smo dom izročila in vedno novih priložnosti.”

Na osrednji proslavi ob občinskem prazniku, ki je potekala prejšnji četrtek v dvorani KC Delavski dom Zagorje, so tudi letos podelili najvišja občinska priznanja. Srebrni plaketi sta za svoje delo prejela Društvo prijateljev mladine Zagorje ob Savi in Ana Praznik, ki o svojem rodnem kraju širi dober glas širom Slovenije. Zlato plaketo sta prejela gospodarstvenik Slavko Jelševar in Marjan Kovač, ki je svoj pečat pustil na raznih področjih družabnega življenja. Županovo plaketo pa so podelili učitelju Dejanu Kramžarju, oblikovalcu silhuete Primoža Rogliča Bogu Steklasi ter Izlačanu Milanu Bedraču.

Vsem prejemnikom priznanj iskrene čestitke, prav tako pa čestitke ob občinskem prazniku vsem vam, Zagorjanke in Zagorjani!