V torek, 14. 01. bo na Bregu pri Litiji potekalo predavanje z naslovom Vzgoja sadik in spomladanska priprava tal. Predavanje je namenjeno vsem, ki želijo dobiti vpogled v to, na kakšne vse načine lahko  vzgajamo sadike, kako se z načrtovanjem pripravimo na novo sezono in seveda, kako brez  prekopavanja in večjih posegov pripravimo in negujemo vrtne površine, da se le-ta ne zaplevelijo in da so poleti odporna na sušo.

Aktualne teme na predavanju:

  • ALI SE VZGOJA LASTNIH SADIK RES SPLAČA ?
  • ALI SE PREKOPAVANJU LAHKO V CELOTI IZOGNEMO ?
  • ZAKAJ ZASTIRKA IN NEGA VRTNIH TAL ?
  • NA VRTU JE VSAKO LETO POLNO PLEVELA. KAKO SE TEMU IZOGNITI?
  • KAKO LAHKO Z MANJ ENERGIJE NA VRTU NAREDIM IN DOSEŽEM VEČ ?
Na vsa ta vprašanja in še več boste dobili odgovore  v torek 14.01.2020 ob 17:00 uri v prostoru Podjetniški RISE  (Breg pri Litiji 53, v prvem nadstropju objekta, nasproti podjetja Makplast in AS GRM)
Predavanje je plačljivo (20€/osebo), obvezna je predprijava na naslednji strani VrtBrezPrekopavanja

Predaval bo Aljaž Plankl, ki  je svojo vrtnarsko pot pričel leta 2007. Že od samega začetka je praktik sonaravnega vrtnarjenja, saj je v svet vrtnarjenja vstopil ravno zaradi velike strasti do zemlje in rastlin. Vrtnarjenje je nadgradil z intenzivnim izobraževanjem na področju celostnega regenerativnega upravljanja ter permakulturnega načrtovanja. Leta 2010 je na Evropski  permakulturni konvergenci pridobil naziv diplomiranega permakulturnega načrtovalca, skozi leta pa je z izvedbo lastnih delavnic, predavanj in izobraževanj pridobil tudi veliko izkušenj na področju mentorstva in poučevanja.