Od petka do nedelje je bil bazen Tivoli prizorišče Zimskega državnega prvenstva za dečke in deklice. V konkurenci 180 najboljših plavalcev z normami iz 23 slovenskih klubov so vidno vlogo odigrale tudi plavalke trboveljskega Rudarja.

Kar 10 medalj in 6 priznanj v mlajšem letniku so si izborile naslednje plavalke: Ariana Agrež, Pia Zore, Mojca in Špela Oberžan, Inja Zupančič ter Noemi Borišek. Najuspešnejša je bila Ariana, ki si je v šestih nastopih priborila ne le toliko nastopov v finalih, ampak tudi šest medalj. Konkurenco je pokorila v disciplinah 100m in 200m prosto, 200m in 400m mešano ter 200m delfin, medtem ko je bila na 50m delfin tretja. Malenkost za njo po osvojenih medaljah ji je sledila Pia, ki je slavila na 200m hrbtno in 800m prosto, bila druga na 400m prosto ter tretja na 50m hrbtno. V borbi za najvišja mesta je bila tudi na 100m hrbtno, a je bila z najboljšim rezultatom v predtekmovanju, zaradi – po mnenju sodnikov napačnega obrata – diskvalificirana. Velja pa poudariti, da je Pia mlajši letnik v kategoriji, zato imajo njeni dosežki še toliko večjo težo. Do stopničk in tretjega mesta je priplavala tudi Mojca Oberžan, ki ji je v zadnjih metrih uspel podvig na 200m delfin. V tej tekmi se je v mlajšem letniku izkazala njena sestra Špela z osvojitvijo tretjega mesta. Špela pa je bila še boljša, druga, v mlajšem letniku na 100m delfin. V finala sta se uvrstili tudi Inja in Noemi, prva je bila četrta v mlajšem letniku na 200m prosto in 200m mešano, Noemi pa je osvojila šesto mesto na 100m in 200m prsno. Velja omeniti tudi nastope štafet, kjer so bile plavalke vse do zadnjega v borbi za stopničke, a so ure pokazale uvrstitve na nehvaležno četrto mesto v vseh treh štafetah (4x200m prosto, 4 x100m prosto in 4 x100m mešano). V štafeti 4 x 200m prosto jih je delila le pičla sekunda do tretjega mesta.

Mlade plavalke Plavalnega kluba Rudar Trbovlje so se z nastopi zelo izkazale in dokazale, da je uspeh mogoč le s trudom in odrekanjem. Zato lahko vsi iskreno upamo, da bodo tisti, ki v občini odločajo o športu, spoznali, da lahko športno dediščino v Trbovljah ohranimo in nadgradimo z ustreznimi pogoji za treniranje, ne pa da klubu, kjer je toliko perspektivnih mladih športnikov, grozi prenehanje delovanja, če bi se zaprl še bazen v Hrastniku.

 

Foto: PK Rudar Trbovlje