V Ljubljani bo jutri v ponedeljek 18. Septembra veličasten sprejem za naše košarkarske junake. Spektakel se bo odvijal na Kongresnem trgu od 18. ure dalje. Ne bo manjkalo zabave, za kar bodo v prvi vrsti poskrbeli Kingstoni.

Če za brezplačne prevoze ni poskrbela vlada, so pa Slovenske železnice

Ker pa, kot smo lahko spremljali zadnje dni po fantastičnem uspehu naše reprezentance, vlada oziroma država kljub mnogim pobudam ni bila pripravljena iti v akcijo za brezplačne letalske prevoze v Instanbul, so se za več kot dobrodošlo potezo odločili na Slovenskih železnicah.

Z dresom v barvah naše reprezentance ali navijaškim rekvizitom do zastonj vstopnice!

V sporočilu za javnost so SŽ na svoji spletni strani so zapisale:
»Slovenske železnice, ponosni sponzor Slovenske košarkarske reprezentance, bomo v ponedeljek, 18. septembra, zapeljale navijače brezplačno na sprejem v Ljubljano. Navijači, ki boste v ponedeljek od 12. ure naprej prišli po vozovnico na katerokoli naše prodajno mesto in boste imeli s sabo navijaški rekvizit ali dres v barvah slovenske košarkarske reprezentance, boste lahko prevzeli brezplačno vozovnico do Ljubljane in nazaj. Omenjena ponudba velja za 2. razred vseh vlakov, razen za vlake ICS.«

Z vlakom zastonj, varno in udobno

To pomeni, da se boste lahko z valom iz Zasavja peljali zastonj v Ljubljano in nazaj domov v Zasavje. Pred vsem velja izkoristiti to priložnost iz več razlogov. Eden je ta, da bo Ljubljana »zabita« z avtomobili, drugi razlog je, da si boste naredili veliko uslugo pred vsem za vožnjo domov, kajti posledice slavja (beri kakšno pivo preveč) z morebitno, sicer prijetno utrujenostjo bodo vsekakor ovira za varno vožnjo po cesti, ne nazadnje pa se pričenja teden mobilnosti, v katerem bo velik poudarek na več uporabe javnih prevoznih sredstev.

Iz Ljubljane zadnji potniški vlak odpelje ob 22.05, regionalni, ki ima tudi postanke na vseh zasavskih postajah pa ob 22.50 uri. Več podrobnosti pa si oglejte sami v voznem redu SŽ.

Vozni red vlakov Slovenskih železnic od Hrastnika do Ljubljane in nazaj z vsemi vmesnimi postajami iz Zasavja:

Tudi v uredništvu Našega Zasavja želimo naši košarkaški reprezentanci vso srečo v finalni tekmi in tako želen naslov evropskih prvakov.

Vas, spoštovani bralci Našega Zasavja pa prosimo, da ob spremljanju današnjega spektakla v Istanbulu, kjer koli že boste, pomagate z energijo, ki jo boste sproščali ob vsem adrenalinu, ki ga verjamemo, ne bo malo!

Gremo zlati fantje, gremo Slovenija.