Za mlado kolesarko Katarino bomo prav gotovo še slišali

Primož Roglič je definitivno najbolj prepoznaven kolesar, ki prihaja iz Zasavja in zaenkrat tudi najuspešnejši, a vendar ima za sabo uspešen podmladek. Tako velja omeniti Trboveljčana Katarino in Klemna Jančiča, sestro in brata, oba dijaka športnega oddelka GESŠ Trbovlje, ki trenirata v kolesarskem klubu Tanin Sevnica.

Za Katarino in Klemnom je pestro obarvan kolesarski vikend. V soboto, 9. 4. 2022, sta se na Ptuju udeležila Pokala Poli. Kljub mrzlem, deževnem in vetrovnem vremenu je Katarina odlično odpeljala 40-kilometrsko krožno-ravninsko preizkušnjo in zasedla 2. mesto med starejšimi mladinkami. Klemen je med starejši mladinci na daljši, 48-kilometrski trasi zasedel 23. mesto.

Že naslednji dan, v nedeljo, pa se je sicer v sončnih, a kljub temu hladnih vremenskih razmerah odvilo tekmovanje za 1. pokal Kamnika in veliko nagrado Zavarovalnice Generali. Višinsko razgibana krožna trasa tekmovanja je potekala v Tunjicah in poleg asfaltne podlage vsebovala tudi večkratno ponovitev na zahtevnem makadamskem odseku. Katarina se je pomerila na 58-kilometrski preizkušnji in zasedla 3. mesto v svoji kategoriji, Klemen pa je na 87-kilometrski progi dosegel 21. mesto.

Čestitke Katarini in Klemnu!

 

(Povzeto po M. Jančič, foto: osebni arhiv)