Ta vikend se v Zasavju ne pripravljajo le pustni sprevodi, pač pa tudi več prireditev, katerih izkupiček je namenjen v dobrodelne namene.

Nocoj bo v Hrastniškem Delavskem domu ob 18.30 stand up komedija Dobrodelni smeh, v kateri vas bosta nasmejala Gašper Bergant in Klemen Bučan. Cena vstopnice je 10 EUR, kupite pa jih lahko v Mladinskem centru Hrastnik in tudi v Mladinskem centru Trbovlje. Izkupiček od vstopnic bo namenjen dvema fantičema iz Hrastnika – Darjanu in Nikolasu, ki potrebujeta aplikacijo matičnih celic in operacijo odstranitve cist v možganih, zdravljenje pa je možno le v tujini.

V Športni dvorani Polaj bo jutri Dobrodelni koncert Za lepšo zgodbo. Ob 18.uri bodo na odru zaigrali člani Delavske godbe Trbovlje pod vodstvom dirigenta Jožeta Kotarja, ki so se odločili, da organizirajo koncert za triletnega Tita, obolelega za gensko boleznijo Duchennovo mišično distrofijo. Zdravila za njegovo bolezen še ni, pomagala bi lahko le terapija z matičnimi celicami, ki jo izvajajo v tujini in je samoplačniška. Vstopnice za dobrodelni koncert lahko danes kupite še po ceni 10 EUR, jutri – na dan koncerta pa vam bodo na voljo po 12 EUR. Na koncertu se bodo Delavski godbi pridružili še drugi nastopajoči – Neisha, Tanja Ribič in Đuro, skupina Orlek, Balkan Boys, Sergej Škofljanec – Sergio, Red Five Point Star in združeni zbori trboveljskih šol.

Še ena dobrodelna prireditev se bo odvijala ta vikend v Zasavju. Ultra cyclist Uroš Stoklas vas vabi na Dobrodelnih 24 ur športa. Uroš bo v Spin centru v Zagorju kolesaril 24 ur, vi pa ga lahko spremljate s kolesarjenjem ali tekom, lahko pa se mu v nedeljo pridružite na vodeni vadbi. Tudi izkupiček te prireditve je namenjen malemu Titu iz Trbovelj.

Naj vas zgodnje pomladno sonce privabi na katero od teh prireditev in bo z vašo pomočjo privabilo sonček na obraz teh treh zasavskih fantičev.

Vabljeni!