Največja slovenska podružnična šola na Dolu pri Hrastniku se je končno začela graditi. Po raznih zapletih in (pre)dolgem čakanju, se je na hrastniški občinski spletni strani pojavila informacija, da so gradbena dela v teku.

PESKA ZA 50 TOVORNJAKOV

V neposredno bližino gradbišča ob nekdanjem stanovanjskem delu je izvajalec napeljal, po nekaterih informacijah okoli 50 tovornjakov peska, ki bo, kot pravijo delavci izvajalca, služil za pomoč pri rušenju.

RUŠITVENA DELA V TEKU

Na začetku so se gradbinci lotili podiranja strehe na prednjem delu šole, to je na tistem delu, kjer ne bodo rušili in pa rušenja nekdanjega stanovanjskega objekta, ki je bil pred desetletji preurejen v učilnice. In na tem mestu bo nastal v celoti nov šolski objekt.

SKORAJ 3 MILJONSKA INVESTICIJA

Obnova in novogradnja bo stala 2,99 milijona evrov. Izvajalec del je Rudis Trbovlje, partner pa AGM Nemec.

OB VESELEM PRIČAKOVANJU NOVE ŠOLE BODO VSI PO MALEM STISNILI ZOBE

Več kot 200 otrok in učitelji pa že komaj čakajo na novo šolo, ki pa bo v celoti končana prihodnje leto. Na voljo bodo imeli 15 novih učilnic, 8 kabinetov, vodstvo šole pa nove pisarne. Do vselitve v nove prostore prihodnje šolsko leto, bodo otroci obiskovali pouk na treh lokacijah, kar bo velik zalogaj, tako za učitelje, kot starše in ne nazadnje otroke, pred vsem zaradi šolskih prevozov in pouka telovadbe.