Vir fotografije: spletna stran Občine Zagorje ob Savi

V sredo je Turistična zveza Slovenije v sklopu 11. dnevov slovenskega turizma razglasila dobitnike priznanj 30. natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2021.

 

Tudi zasavska mesta so se potegovala za laskavi naziv v eni od razpisanih kategorij in sicer v kategoriji NAJ  lepše – NAJ gostoljubnejše srednje mesto in med 14 mesti, ki so tekmovala v tej kategoriji je največ spletnih glasov dobilo prav Zagorje ob Savi.

Na osrednji slovesnosti v Parku Postojnska jama je tako zagorski župan Matjaž Švagan v imenu občine prejel posebno priznanje imenovano »glas ljudstva«. Župan je ob podelitvi priznanja povedal, da se veseli, da so domačini in obiskovalci njihove občine prepoznali lepote Zagorja in glasovali zanje. V svoji občini tudi vidi potencial za razvoj turizma, zato je obljubil, da se bodo v prihodnje še naprej trudili in ustvarjali pogoje za turizem ter urejali že znane in še neodkrite turistične točke v občini.

V spletnem glasovanju sta Zagorju sledila Trbovlje in Hrastnik.

Turizem v Zasavju je tržna niša, kjer je še mnogo potenciala – ne samo v Zagorju, tudi drugod. Glede na to, da so časi rudarjenja in s tem spremljevalne industrije v Zasavju mimo, bo treba zavihati rokave in stakniti glave ter razvijati zasavsko regijo v turistični smeri.