Vsi Zasavčani vemo, da Zagorje ob Savi v avgustu praznuje svoj občinski praznik, saj je to čas, ko se v Zagorju zgodi vsem znana Zagorska noč in dan poprej tudi Noč pred nočjo. A letos kljub temu, da gre za prireditvi na prostem, zaradi prevelikega tveganja za skupno zdravje, prireditve ne bo.

V brošuri, ki so jo ob občinskem prazniku izdali na Občini Zagorje ob Savi, je župan Matjaž Švagan pojasnil, da se letos še ne bomo mogli zabavati na množični prireditvi, so pa vseeno pripravili vrsto drugih dogodkov. Tako se vrstijo prireditve že od petka, 30.7., ko je na zagorski ploščadi petkov večer z vami delila Helena Blagne, pa vse do sobote, 7.8.2021, ko bo praznovanje zaključeno s pohodom po zagorski dolini, vzponom na Zasavsko Sveto goro ter prireditvami za otroke.

Osrednja slovesnost ob letošnjem zagorskem občinskem prazniku bo tako jutri, v četrtek, 5.8.2021 v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje ob Savi ob 19. uri. Na prireditvi, kjer bodo gostje Lado Bizovičar in znani glasbeniki iz Zagorja, bodo podelili tudi občinska priznanja.

Bolj podrobno si lahko program prireditev v Zagorju ogledate na tej povezavi: https://www.zagorje.si/DownloadFile?id=388070