V petek zvečer je svojo premiero doživel dokumentarni film slovenskega režiserja Mitje Okorna. Dokumentarec, ki je že pred svojim prvim predvajanjem doživel mnogo kritik, saj govori o še vedno zelo aktualni temi – Covid 19.
Svetovno znani režiser Mitja Okorn je v filmu združil pretresljive osebne zgodbe ljudi, ki so preboleli hujše oblike covid-19 in še danes čutijo posledice dolgotrajne bolezni. Vsak od nas, ki premore vsaj kanček empatije, ob ogledu filma ne bo mogel ostati ravnodušen. Zgodbe niso izmišljene, prav lahko bi se zgodile komurkoli od nas, naših bližnjih ali komurkoli. Vmes so dodana še pričanja nekaterih zdravnikov, ki so v težkih pogojih delali tudi s tistimi, ki so bitko za zadnji dih izgubili.
Vsi tisti, ki še dvomite, da gre za zaroto in tisti, ki pravite, da je covid le malo hujša gripa, si le oglejte dokumentarni film Covid-19. Mitja Okorn je o nastanku dokumentarca  povedal:  »Preden sem se odločil za sodelovanje, sem se moral o bolezni in njenih posledicah prepričati sam in ugotoviti, ali je cepljenje sploh dobra ideja, pametna izbira. Zato sem želel dobiti informacije iz prve roke, se pogovoriti s prebolevniki, njihovimi najbližjimi in zdravstvenim osebjem, ki je za njih skrbelo. To so njihove zgodbe.«
Ponovitev filma si lahko ogledate spet danes ob 13.30 na programu TV SLO 1.