Zakaj morajo v Trbovljah prositi za maske?

Če ste spremljali naše prejšnje prispevke, veste, da so vse zasavske občine svojim občanom na dom poslale zaščitne pralne maske. V Hrastniku in Zagorju po dve maski, v Litiji celo tri. Le Trboveljčani zaman iščejo po svojih nabiralnikih na brezplačno masko.

OBČANI TRBOVELJ SO NA DOM PREJELI PRALNO ZAŠČITNO MASKO LE,  ČE SO ZA TO PROSILI.

Med tednom med 8. in 14. uro je potrebno poklicati  na eno od občinskih telefonskih številk (040 320 302 ali 03 56 34 730), povedati kdo ste, kje ste doma in koliko zaščitnih mask potrebujete. Seveda število ni poljubno – dobite lahko največ dve maski, še bolj pa so veseli, če zaprosite le za eno pralno zaščitno masko. Masko vam potem na vaš naslov pošljejo še isti oziroma naslednji dan.  No, če imaš srečo, da dobiš koga na telefonski zvezi. Seveda so linije precej zasedene in marsikdo obupa, ko že petič ali desetič kliče na številko, kjer se najbrž spet ne bo nihče oglasil.

Zato se sprašujem – ali so Trboveljčani v primerjavi z ostalimi Zasavčani res manj vredni, da ne zmorejo s strani Občine Trbovlje zagotoviti vsakemu gospodinjstvu vsaj po 1 brezplačno zaščitno masko  BREZ PONIŽNEGA KLICANJA POSAMEZNIKOV NA OBČINO?