Na hrastniškega poslanca Soniboja Knežaka so se obrnili zaposleni iz Splošne bolnišnice Trbovlje, ker kljub obljubam in zakonskim zavezam t.i. PKP zakonov že od meseca oktobra niso prejeli nobenega korona dodatka.

Poslanec se je zato z naslednjimi poslanskimi vprašanji obrnil direktno na predsednika vlade in hkrati ministra za zdravje Janeza Janšo, ki sicer tako kot sedanja vlada priznava ogromno požrtvovalnost in veliko obremenjenost zdravstvenih delavcev v času, ko traja pandemija. 

Knežaka so zanimali odgovori na naslednja vprašanja :
1.        Zakaj ne zagotavljate tekoče zakonsko predvidenih sredstev za nagrajevanje zaposlenih v zdravstvu?
2.        Kaj boste storili, da bodo zaposleni v zdravstvu za svoje delo nagrajeni redno ob izplačilih plač za opravljeno delo preteklega meseca?
3.        Ali je problem, da sredstva niso zagotovljena za izplačila nagrad samo v Splošni bolnišnici Trbovlje in kaj je po vašem mnenju razlog temu?

Prosil je tudi za posredovanje podatkov o zaostankih izplačil nagrajevanja zaposlenih v zdravstvu v vseh slovenskih bolnišnicah in izrazil pričakovanje, da se nemudoma zagotovijo finančna sredstva za redna plačila zaposlenim kot tudi za izplačila vseh zaostalih dodatkov.

Kje se je torej zataknilo, bomo najbrž še izvedeli. Definitivno pa je prav, da se izplačilo korona dodatka tistim, ki so do njega najbolj upravičeni, uredi čim prej.