Do torka popoldne do 14. ure je bilo od 1643 opravljenih testov na SARS Cov-2 pozitivnih že 31 testiranih oseb, sporočajo z NIJZ.

Skladno z odredbo Ministrstva za zdravje o prepovedi javnih dogodkov zaprtega tipa, kjer je na prizorišču več kot sto ljudi in zaradi preventivnih ukrepov, da bi zajezili širjenje koronavirusa so v Trbovljah številni dogodki odpovedani oziroma prestavljeni:

Planinsko društva Kum Trbovlje sporoča, da občni zbor predviden za ta petek, 13. marca 2020, odpade. 

Tudi iz Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje sporočajo, da so vse njihove prireditve in dogodki odpovedani, izposoja in vračanje gradiva pa zaenkrat poteka nemoteno.

Tudi Občina Zagorje ob Savi poziva posameznike, društva, združenja in zavode, da načrtovane prireditve na katerih je pričakovano večje število prisotnih, odpove oziroma preloži za nedoločen čas.

Tako se je za ta korak odločila Knjižnica Zagorje, ki do nadaljnjega prav tako kot Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje odpoveduje vse prireditve za otroke in odrasle.

Tudi s Policijske postaje Zagorje ob Savi sporočajo, Dan odprtih vrat, ki je bil napovedan za to soboto, odpovedan.

Tudi z Rokometnega društva Herz Šmartno sporočajo, da so vodstva lig sprejela sklep, da se do nadaljnjega  vse tekme v okviru tekmovanj RZS igrajo brez prisotnosti gledalcev. Na tekmi bo tako prisotno le nujno osebje za izvedbo tekme.