Primož Roglič je spet presenetil in na kolesarskem svetovnem prvenstvu v Bergnu na Norveškem postal svetovni podprvak v vožnji na čas oziroma kronometer.

vir: kzs

Prvi Slovenec z odličjem na svetovnih prvenstvih v kronometru

Naš srebrni Zasavec Kisovčan Primož je tako postal prvi Slovenec z odličjem na svetovnem prvenstvu v kronometru in drugi Slovenec z medaljo na svetovnih prvenstvih. Za slabo minuto je bil boljši od njega Nizozemec Tom Domoulin. Primoža je lepo dopolnil Jan Tratnik, ki je osvojil deseto mesto, kar pa je odličen dosežek, kajti Slovenija je kot edina reprezentanca imela med deseterico kar dva kolesarja.

Prvič v zgodovini SP se je kronometer končal z zaključnim vzponom in prvič v zgodovini z možnostjo menjave kolesa. Vse skupaj je na koncu popestril še dež, ki je med nastopom najboljših namočil cesto. Proga je bila dolga 31 kilometrov, zadnji vzpon na Floyen pa je bil dolg 3,4 km s povprečnim naklonom 9,1 odstotka. Najhitreje izmed vseh ga je odpeljal prav Roglič, ki je s tem nadgradil sanjsko sezono. Pred dvema mesecema je postal tudi prvi Slovenec, ki je dobil etapo na Touru.

vir: kzs

“Temu, da se posvetim kronometru na SP, sem se odločil na začetku sezone, ko sem videl, da mi proga tu odgovarja. To je bil dober cilj. Temu sem sledil v drugem delu sezone. Le nekaj več treninga sem namenil vožnjam na kolesu, je povedal Roglič.

vir: kzs

Slovenski junak je na odru za zmagovalce sredi Bergna stal v družbi zmagovalca dirke po Italiji Dumoulina in zmagovalca dirke po Franciji ter Španiji Frooma, torej zmagovalcev največjih etapnih dirk na svetu. “Zelo lepo je končati v tej družbi izjemnih kolesarjev. Skušam se razviti v smeri, da postanem kolesar za največje dirke,” je še pripomnil svetovni podprvak Primož Roglič.