Zasavje, pozor: Odprt tretji razpis za kreativne rokodelce in dizajnerje

Do 31. oktobra 2019 se lahko dizajnerji, podjetja, start-upi, ustvarjalci in rokodelci prijavijo na tretji razpis projekta WORTH (program COSME) za podporo vrhunskim unikatnim dizajnerskim projektom in idejam s področij mode in tekstila, obutve, krzna in usnja, pohištva, hišnih dekoracij, pripomočkov in nakita. Podprtih bo še 150 projektov!  

 

Prijavitelji lahko pridobijo do 10.000 eurov za realizacijo projektne ideje, nudijo tudi mentorstvo, izobraževanje, mednarodno mreženje in udeležbo na večjih  mednarodnih dizajnerskih dogodkih. Pri vsaki ideji/projektu morata sodelovati vsaj dva partnerja iz različnih evropskih držav, sodelujočih v programu COSME.

Prvi korak je prijava na platformo WORTH, kjer je že registriranih več kot tisoč ljudi različnih profilov, ki si želijo sodelovanja z ustvarjalci iz drugih dežel. Partnerje lahko torej najdejo ustvarjalci na tej platformi, lahko pa prijavijo tudi ideje, kjer gre za že predhodno izoblikovana mednarodna partnerstva. Preko platforme WORTH poteka tudi prijava projektne ideje – pripraviti je potrebno reativno predstavitev dosedanjega dela in kratek poslovni načrt na 3 straneh s skico izdelka.

Na prvih dveh pozivih so podprli 90 projektov s področja uporabne industrije (izbrani izdelki iz prvega razpisa), med njimi tudi več slovenskih ustvarjalcev.

Na tem linku se nahaja poziv.