Čeprav je situacija glede okužb covid-19 v primerjavi z nekaj meseci nazaj precej umirjena, pa ne moremo reči, da je tudi povsem minila. Covid sledilnik  še vedno poroča o dnevnih okužbah, številu hospitaliziranih oseb, žal tudi o umrlih.

Žal pa iz Zasavja prihaja slaba novica – zasavska regija v tem tednu krepko presega slovensko število aktivnih potrjenih primerov oseb s covid-19. Če na slovenskem nivoju govorimo o 29,9 primerih na 100.000 prebivalcev, pa je Zasavje naraslo na 48,9 primerov na 100.000 prebivalcev, kar pa je tudi največ od vseh regij.

Vir fotografije: covid sledilnik https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats

Po drugi strani pa precepljenost po državi iz dneva v dan narašča – do danes je polno cepljenih že 31,7% prebivalcev. Odstotek cepljenih še ni dosegel želene ravni, pa vendar se vsak dan cepi veliko ljudi. Trenutno se lahko cepijo vsi naročeni interesenti, v ZD Trbovlje pa danes, 1.7.2021 izvajajo tudi cepljenje nenaročenih s cepivom Janssen (Johnson & Johnson), s katerim je potreben samo en odmerek cepljenja. Cepljenje se bo izvajalo v prostorih bivše optike (vhod s spodnjega parkirišča) med 16.00 in 19.30 uro.