Zasavska gospodarska zbornica nagradila najboljše dosežke

Zasavska gospodarska zbornica je včeraj v Zagorju ob Savi podelila pet zlatih, 10 srebrnih in pet bronastih priznanj. Na razpis za letošnje inovacije je prispelo 20 prijav, ki so jih poslale gospodarske družbe, razvojni center, pet inštitucij in ekipe inovatorjev posameznikov iz Zasavja. Skupno pa je sodelovalo 84 inovatorjev. Od leta 1996 pa do letos je Zasavska gospodarska zbornica prejela 518 inovacij, pri katerih je sodelovalo 1218 inovatorjev.

 

Kot so sporočili iz omenjene zbornice, so zlata priznanja prejeli Eti Elektroelement z Izlak za novo generacijo plastičnih podstavkov, novo generacijo ekstrudiranih osnov in program ETIsON, družba Tevel za wi-fi senzorski modul za detekcijo plinov ter družba za spodbujanje podjetništva Katapult za založbo 5KA.

Najbolje ocenjene inovacije so se uvrstile v finale oz. izbor najboljših inovacij na nacionalni ravni pri Gospodarski zbornici Slovenije. Gre za najvišja priznanja inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.