Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog ta teden obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Lukovice; kršitelju so izdali plačilni nalog.

– v torek so bili obveščeni o nepravilno parkiranih vozilih v Zagorju; kršiteljem so izdali obvestilo o kršitvi.
– v sredo so osebi zasegli snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.
– obravnavali pa so še voznika osebnega vozila na območju Hrastnika, ki je vozil pod vplivom alkohola (rezultat  je pokazal 0,78 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Zaradi vožnje pod vplivom alkohola zoper njega sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Litija:
– v ponedeljek so intervenirali v zasebnem prostoru na območju naselja Breg pri Litiji, kjer  kršitev ni bila ugotovljena.
– obravnavali so tudi dve prometni nesreči z materialno škodo – eno na območju Litije, kjer je bilo izdano obvestilo o odstopu ter drugo na glavni cesti Litija – Zagorje, kjer je bilo prav tako izdano  obvestilo o odstopu.
– v torek so obravnavali trčenje v divjad na cesti Vače – Litija
– najdeni so bili mobilni telefon in vozniško dovoljenje na območju Litije. Predmeti so bili vrnjeni lastniku.  
– v sredo so sprejeli prijavo občana v zvezi psa, ki se je sprehajal po njihovem dvorišču. Skrbniku živali je bilo izdano opozorilo.
– intervenirali so v zasebnem prostoru na območju Gabrovke, kjer kršitev ni bila ugotovljena.
– v četrtek so pri kontroli prometa obravnavali vinjenega voznika.  Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

PP Trbovlje:
– v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru v Trbovljah, kjer je povzročitelj po trku kraj zapusti brez nudenja podatkov. Policisti še zbirajo obvestila.
– v večernem času so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru z glasno glasbo. Policisti so ugotovili, da je kršitelj pod vplivom alkohola kršil javni red in mir, ukazov policistov, naj s kršitvijo preneha pa ni upošteval, zato je bil pridržan, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog.
– v torek so obravnavali tatvino goriva iz parkiranih tovornih vozil. Nastalo je za okoli 300 evrov materialne škode.
– obravnavali so trčenje v divjad.

– v sredo so obravnavali tatvino denarnice. Sledi zbiranje obvestil.

PP Hrastnik:
– v ponedeljek v popoldanskih urah so policisti obravnavali kršitev javnega redu in miru, v kateri je moški z balkona, na cesto vrgel steklenico. Sledi prekrškovni postopek.
– v torek zjutraj so bili obveščeni o pogrešani osebi, nato pa je bilo ugotovljeno, da je oseba preminula v stanovanju iz zdravstvenih razlogov.
– v sredo so policisti obravnavali kršitev javnega redu in miru, kjer sledi prekrškovni postopek.

Naj bo praznični konec tedna miren.